Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

DIPLOMA nyelvvizsga nélkül, szakkifejezések magyarosítása

2013

15

okt

Természetesen fontos a nyelvtudás, azonban van számos olyan szakma, amelyet kiválóan el lehet látni felsőfokon idegen nyelvek tárgyaló szintű tudása nélkül is, elégséges, hogy olvasni tudják a szakirodalmat. Van olyan emberi agy, amely kiváló logikai képességekkel rendelkezik, ugyanakkor nehezen kommunikál idegen nyelven. Sokszor jobban megérdemlik a diplomát, mint a kreativitás nélküli könnyedén szövegelők.

Dr.Rigó Mihály ír arról, hogy az angol műszaki szabványokat fordítás nélkül kötelezővé tették Magyarországon. Ha nincsenek megfelelő magyar kifejezések, akkor mérnökeink az angol kifejezéseket használják, és ha nem vigyázunk, akkor a magyar diákoknak a magyar egyetemeken angolul fognak tanítani azon hamis célból, hogy így könnyebben boldogulnak külföldön. E cél hamis voltát jól megvilágítják Teller Ede szavai, aki azt vallotta, hogy tudományos sikereit annak köszönheti, hogy a magyar nyelv az anyanyelve, máskülönben „csak középszintű középiskolai tanár” lett volna belőle. Véleménye szerint a nyelvünk használata egyben logikafejlesztő eszköznek bizonyul, mellyel Balázs Nándor fizikus is nagyon egyetértett.

Ahelyett, hogy az idegen nyelvet erőltetjük azok számára is, akik képtelenek elsajátítani, inkább arra kellene több energiát fordítani, hogy minden szakkifejezésnek legyen magyar megfelelője.

Címke: , , ,

Kategóriája: Oktatás Beküldte: [4 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »