Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Diplomával rendelkező felvételizők, SZTE-BTK

2014

30

jún

Tisztelt Dr. Szajbély Mihály!

A következő levélben egy minimum 50 fős csoport nevében fordulunk Önhöz, mint az SZTE-BTK leendő dékánjához!

A 2014-es felvételi eljárás során, a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi karára jelentkeztünk, hogy szeptemberben itt kezdhessük meg tanulmányainkat. Mindannyian rendelkezünk már legalább egy diplomával, és ezen feltétel mellett jelentkeztünk az SZTE- BTK-ra, valamint annak tudatában, hogy lehetséges az SZTE-BTK-ra diplomapontok számítása alapján bejutni. 2014. június 25-én mindannyian kaptunk egy levelet Dr. Kothencz Mihálytól, melyben az állt, hogy idén az intézmény ezen karának (BTK) nem áll módjában pontokat számítani diploma alapján, ugyanis a felvételi tájékoztató intézményi szöveges részébe külön nem írta bele ezt a lehetőséget a kar.

Létrehoztunk egy csoportot, mely csoportnak már jelenleg is több, mint 50 ember a tagja és mindannyiunk érintett a felvételi eljárásban, illetve mindannyiunkat érint ez a hirtelen beálló változás. Többen is felháborítónak tartjuk azt, hogy számos információforrásból ( a kar honlapja, tanulmányi osztály) érdeklődve mindenhonnan azt az információt kaptuk, hogy a kar felvesz már korábban (még előző pontszámítási rendszerekben) érettségizett, diplomával rendelkező embereket, így nem szükséges emelt szintű érettségi megszerzése sem és nyugodtan várhatjuk a pontszámok napvilágra hozatalát.Utólagosan kiderült számunkra, hogy ez idén mégsem lehetséges, hiszen valaki mulasztásából kifolyólag 2014-ben ezen felvételi eljárás nem engedélyezett az Önök karán. Mindannyiunkban felháborodást és elkeseredést váltott ki az a tény is, hogy ezt az információt majdnem egy hónappal a felvételi eljárás vége előtt közölték velünk egy E-mailben, tehát nem hivatalos formában. Ez a tájékoztatás már jóval a felvételi eljárás kezdete után érkezett, így aki csak ezt az egy helyet jelölte meg, illetve nincs emelt szintű érettségije esélytelen arra, hogy felvételt nyerjen bárhova is, ami diszkriminációnak számít.

Telefonon többen is felhívtuk Dr. Kothencz Mihályt, akinek bevallása szerint mindent elkövettek annak érdekében, hogy ebben az évben is lehessen diploma alapján pontot számítani, azonban az EMMI Felsőoktatási Helyettes Államtitkár mereven elzárkózott ettől, azaz elutasította a kar kérvényezését. (Korábban 2013-ban pedig már sikeresen kerültek be diákok diploma pont számítása alapján.) Felvettük a kapcsolatot az Oktatási Hivatallal is, ahol egyértelműen kijelentették, hogy intézményi mulasztás történt és csak a felvételi eljárás végeztével tudunk fellebbezni. ( Bár ez sem hoz valószínű sikert számunkra.) Ezt semmiképpen sem tartjuk elfogadható megoldásnak, mivel így a két oldal egymásra mutogat, senki sem tesz semmit, senki sem vállalja a felelősséget, holott emberi sorsokról van szó, és nem utolsó sorban egy súlyosnak mondható hiba áldozataivá váltunk. Arra is kíváncsiak lennénk, hogy ezek után, hogy próbálják meg az esélyegyenlőséget megteremteni ennek a több, mint 50 embernek, hiszen ez lenne a célja ennek a felvételi eljárásnak?

Azt gondoljuk, hogy az egyetemnek jobban ki kellene állnia a leendő diákok mellett (vagy esetleg összefogásra buzdítania), és mindent meg kellene próbálnia annak érdekében, hogy valami megoldást mégis találni lehessen erre a problémára. Ezen döntés és a kar részéről elkövetett hiba által többünk jövője veszélybe kerülhet, és sokunknak át kellene teljesen alakítania az életét, hiszen nem véletlen lett első helyen megjelölve a Szegedi Tudományegyetem. Többünknek olyan nagy anyagi forrásokat kellene előteremteni, amely teljes mértékben ellehetetlenítené az életünket.
Azáltal, hogy mi nem kerülhetünk be így az egyetemre diszkrimináció alanyaivá váltunk, ugyanis akik korábban, akár 2005 előtt vagy 2013 előtt érettségiztek egy korábbi rendszerben, nem voltak arra kötelezve, hogy legalább egy tárgyból emelt szinten érettségizzenek, sőt, akik 2005 előtt érettségiztek még nem is a kétszintű érettségi rendszerében tették le a vizsgáikat és emiatt az esélyegyenlőtlenség kiküszöbölése miatt hozták létre ezt a fajta felvételi eljárást. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az egyetem nem köteles biztosítani ezt a lehetőséget, azonban, mint korábban már említésre került, akkor félre lettünk tájékoztatva több forrásból is, mely az intézmény számára felróható hiba.

Szeretnénk kérni Öntől, hogy valamilyen megoldást találjunk ennek a problémának az orvoslására, akár közösen is, hiszen Önöknek is érdeke lenne, ha minél több diák nyerne sikeres felvételt az SZTE-BTK-ra. Szeretnénk minél hamarabb közös nevezőre jutni, hogy a lehető leghamarabb tudjunk cselekedni és semmilyen hátrány se érjen minket.

Címke: , ,

Kategóriája: Oktatás Beküldte: [2 Grey Star Level]
Aláírás #1

Baracsi József

Aláírások A petíciót aláírta: BJoci91 [2 Grey Star Level]
Aláírás #2

Fekete Tamás

Aláírások A petíciót aláírta: Funtom [2 Grey Star Level]
Aláírás #3

Molnár Beáta

Aláírások A petíciót aláírta: bm6376 [2 Grey Star Level]
Aláírás #4

Németh Csilla

Aláírások A petíciót aláírta: Nemeth Csilla [2 Grey Star Level]
Aláírás #5

A petíciót aláírta: ditgirl

Aláírások A petíciót aláírta: ditgirl [2 Grey Star Level]
Aláírás #6

Deáki Tímea Brigitta

Aláírások A petíciót aláírta: dtb [2 Grey Star Level]
Aláírás #7

Biró Barbara

Aláírások A petíciót aláírta: Bbarbara [2 Grey Star Level]
Aláírás #8

Janik Gabriella

Aláírások A petíciót aláírta: janpop [2 Grey Star Level]
Aláírás #9

Dani Anita

Aláírások A petíciót aláírta: magyarlany [2 Grey Star Level]
Aláírás #10

Szőke Linda Veronika

Aláírások A petíciót aláírta: szokelindaveronika [2 Grey Star Level]
Aláírás #11

Támogatom a petíciót!

Aláírások A petíciót aláírta: karakaseva [2 Grey Star Level]
Aláírás #12

Pomozi Ádám

Aláírások A petíciót aláírta: Fagyallo [2 Grey Star Level]
Aláírás #13

Nagy Katalin

Aláírások A petíciót aláírta: Nagy Kata [3 Grey Star Level]
Aláírás #14

Dányi Andrea

Aláírások A petíciót aláírta: danyandi [2 Grey Star Level]
Aláírás #15

Zsarkó – Patai Beáta

Aláírások A petíciót aláírta: zspataibeata [2 Grey Star Level]
Aláírás #16

Fehér Gabriella

Felvételi azonosító száma: 310980524204

Aláírások A petíciót aláírta: gabifeher [2 Grey Star Level]
Aláírás #17

Szenetes- Hajler Brigitta

Aláírások A petíciót aláírta: Brigi76 [2 Grey Star Level]
Aláírás #18

dr. Nagy Erzsébet felvételi azonosító: 310980090115

Aláírások A petíciót aláírta: oroszmedve [2 Grey Star Level]
Aláírás #19

Körmöczi Cintia

Aláírások A petíciót aláírta: KC89 [2 Grey Star Level]
Aláírás #20

Balla Eleonóra (310981150033)

Aláírások A petíciót aláírta: Ballanorcsi [2 Grey Star Level]
Aláírás #21

Támogatom!

Aláírások A petíciót aláírta: Kaszab Nora [2 Grey Star Level]
Aláírás #22

Varga Ildikó

Aláírások A petíciót aláírta: tessa [2 Grey Star Level]
Aláírás #23

310980972528

Aláírások A petíciót aláírta: T.Zsofia [2 Grey Star Level]
Aláírás #24

Nagy Katalin 310980841509

Aláírások A petíciót aláírta: Nagy Kata [3 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »