Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Fogjunk össze az “Alakor” pavilon ellen!

2014

27

máj

Petíció a 2015. évi Milánói Világkiállításért Felelős Kormánybiztos Miniszterelnökség által elfogadott “Alakor” jeligéjű – Sárkány Sándor és Ertsey Attila terve ellen.
A szakmai zsűri január 15-én a – közönségszavazatok figyelembevételével – első helyezettnek hirdette a “MALOM” jeligéjű, Gettó Tamás és Dr. Hutter Ákos által benyújtott pályaművet. Ennek ellenére később Szőcs Géza kormánybiztos az “Alakor” nemzetközi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem az első helyezést elnyert “MALOM”, hanem a második helyezett, az “Alakor” jeligéjű pavilon épülhet meg, melyet az állami tulajdonú vagyonkezelő szervezet, a Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft.valósít meg. A tervezet szerint a pavilont kutatás-fejlesztés és oktatás céljára kívánják hasznosítani a későbbiekben. Az olasz törekvésekkel megegyező koncepcióval a magyar kiállítási pavilon Szombathelyen, a 11-es Huszárlaktanya területén, a Kreatív Örökségvédelmi és Értékfejlesztő Központ részeként épül fel újra.
Az “ALAKOR” pavilon terve azonban teljességgel nélkülözi azt az építészeti szemléletet, melyet egy világkiállításon Magyarországnak szerepeltetnie kellene. Ezt a művet egyaránt és élesen ellenzik civil aktivisták, építészek és egyéb, művészettel foglalkozó szakemberek is. Ezúton kérjük, hogy amennyiben Ön is egyetért az érvekkel, írja alá és terjessze kérésünket saját ismerősei között, hogy együtt meggyőzzük a döntéshozókat arról, hogy ez a pavilon jelenleg alkalmatlan a világkiállításra!

1. Ellenezzük azt a szemléletet, amelyet az “Alakor” jeligéjű pavilon közvetít a Magyarságról, az építészetről. Nem akarjuk, hogy torz képet lásson rólunk az Expora látogató közönség, a szakma, a világ, amely a projekt megvalósításával elkerülhetetlen.
2. Ellenezzük, hogy a Kreatív Örökségvédelmi és Értékfejlesztő Központ részeként épüljön fel újra az “Alakor” pavilon, és így kutatás-fejlesztés, valamint oktatás helyszíneként szolgáljon.
3. Egyetértünk azzal, hogy formai jegyeivel, megjelenésével Magyarországot nem tudja képviselni az “Alakor” pavilon.
4. A fő feladat a benyújtott pályázati anyagok újraértelmezése lenne. Leginkább arra koncentrálva, hogy a nyertes pályaművek hogyan tudnak átgondolt egységet alkotni.

Kategóriája: Kultúra Beküldte: [2 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »