Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Hálapénz – Orvosi Kamara Etikai Bizottsága tagjai

2017

22

máj

Alulírott magánszemélyek szeretnék feltenni azt a kérdést a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának, hogy a Bizottság tagjai orvosi munkájuk során elfogadnak-e hálapénzt.

Kérdezzük ezt azért, mert tudni szeretnénk, hogy azok, akik orvosetikai kérdésekben döntenek, maguk betartják-e a Kamara saját etikai normáit.

A kérdés feltevésére a napokban nyilvánosságra került döntésük vezetett bennünket arról a sajtóban elhíresült Veszprémben praktizáló nőgyógyász-onkológusról, akit egy betege hálapénzhez kötött ellátás miatt jelentett fel. A szóban forgó onkológus működéséről az Etikai Bizottsága májusban elítélőleg nyilatkozott, ám tagjai sorából érthetetlen és elfogadhatatlan módon nem zárta ki.

Nyílt levelünkkel, kérdésfeltevésünkkel szeretnénk hozzájárulni, hogy az orvos társadalom, az egészségügyi finanszírozási szakma és a nyilvánosság előtt, azok bevonásával élénk vita alakuljon ki, reményeink szerint egy a jelenleginél elfogadhatóbb és igazságosabb megoldás felé terelve a folyamatokat. Erre csak akkor lesz remény, ha a döntéshozók nem érdekeltek a rendszer fenntartásában.

2017. május 22.

Címke: , ,

Kategóriája: Egészségügy Beküldte: [2 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »