Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Ne oktassák rasszizmusra gyerekeinket!

2013

5

jún

A jövőnk függ attól, hogy a családi életre nevelés sikeres legyen. Ehhez segít a keresztény hittan oktatás, mely az emberek közötti testvériséget, szeretetet, az élet megbecsülését hirdeti. Azonban eltávolodhatunk a keresztény szellemiségtől, ha a Biblia minden mondatát azonos súlyúnak tekintjük.
Az Ószövetség számos olyan cselekedetről ír, melyek ütköznek a mai törvényekkel.
A kötelező hittan, erkölcstan oktatás során a gyerekek ne találkozzanak törvénytelen cselekmények pozitív színben feltüntetésével! A kánaáni népek elpusztítása a mai jogi és erkölcsi normák szerint üldözendő bűntett . Kérjük, hogy a mai magyar és nemzetközi törvényekbe ütköző tetteket pozitív színben feltüntető szövegrészeket valamilyen módon jelöljék meg, abból a célból, hogy gyerekeknek ezeket ne oktassák, a keresztény hívek pedig megfelelően súlyozzanak az Ószövetség olvasásakor, hallgatásakor.
Tudjuk, hogy egyházak döntéshozói ódzkodnak a Biblia kritikájától. Ne feledjük azonban, hogy a Szentírást emberek írták le, néha egyetlen ember átéléseire hivatkozva. Az Ószövetséget rabbiképzőben szerkesztették. A többszáz éves írásokat emberek, egyházi személyek gyűjtötték össze, fordították le , és egyházi zsinat fogadta el a Biblia szövegét, illetve más írásokat apokriffá minősítettek. Istennek és embernek egyaránt tetsző lenne, hogy Istent ne bosszúálló, háborúra biztató szellemmel azonosítsa a ma embere. A jóságos, segítő Isten megnyugvást, bizakodást nyújt a híveknek.
Egyetlen törzsnek vagy népnek mások fölé helyezése a mai informált világban már nem hódolatot, hanem ellenérzést eredményez. Ha megtagadják a különböző nemzetekhez tartozó hívő emberektől az Isten népéhez tartozást, a felvilágosult személyek nagy része elfordul a vallástól, mint ahogy a mai Európa teszi. Krisztus nem személyválogató. A faji felsőbbrendűség hite háborúkhoz, pusztításhoz vezetett eddig is, és vezethet a jövőben is. Ne tanítsanak olyan szöveget, amelyet faji felsőbbrendűség alátámasztására, népirtás igazolására használhatnak egyes rasszista csoportok.

Címke: ,

Kategóriája: Oktatás Beküldte: [6 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »