Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Vissza a régi uszoda pályáinkat!

2014

14

ápr

Aquafitness órákat szeretnénk az alábbi időpontokban:
Hétfő 7.00-8.00
Kedd 18.00-20.00
Csütörtök 18.00-20.00
Péntek 7.00-8.00, 14.00-15.00
Vasárnap 9.00-10.00

Csak és kizárólag szélső pályán kapaszkodóval, lépcsővel, 2 m mélységű medencében.

Olyan vízmélységet igénylő óratípussal vagyunk jelen Székesfehérváron 2001 óta, amelyben nem ér le senkinek sem a lába, ezzel elkerülve a talajkontaktust.

A 13 év alatt számtalan vízhez szoktatott ex-víziszonyos vendégnek segítettünk. Ezt fal melletti órákkal értük el, ahol tudtak kapaszkodni, hónapról hónapra legyőzték ezt a félelmüket.

Az óra során fal mellett mélyizom erősítő és tehermentes nyújtó gyakorlatok is szükségesek, ezen változtatni nem lehet, kötelező tartozéka az órának évtizedek óta Európa szerte.

A vendégkörünk változatos, körülbelül 20-tól 75 évesig nő és férfi is megfordulhat egy azon órán. Így nem lehet konkrétan 1-1 órát kinevezni „kezdő” vagy „vízhez szoktató” vagy „haladó” órának kikiáltani. Mindenkinek szíve joga az egyformára hirdetett órákra eljárni emberi időpontokban. Nemcsak székesfehérvári, hanem várpalotai, seregélyesi, móri, pátkai, iszkaszentgyörgyi, sárkeresztesi, stb. településekről érkező/bejáró vendégünk van, akik nem preferálják a későbbi órákat, hiszen nagyon későn még vezetniük kell/buszmenetrendhez kell igazodni/időjáráshoz kell igazodni (pl. március 15. hóvihar), vagy ha Fehérváron van a munkahelyük és 16 órakor végeznek. Még 18 óráig csak-csak kihúzzák egy bevásárlással az időt, de nem 19 vagy 20 óráig, sőt néhányan a testmozgás után szeretik a szaunát is igénybe venni.

A vendégek egészségi állapota: 50%-uk egészséges, 50%-uknak már valamilyen problémája van. Sajnos Ők nem mind idősek. Például: van 23 éves ex-sportoló sérült térddel, másik 30 éves sérült bokával, vagy nyak-gerinccsigolya protézises, csípőprotézises 50 és 70 éves is, akiknek egészségi állapota minden nap más és más (pl. frontra érzékenyek a műtött testrészek), ezért néha a lépcsőzés is nehezen megy, sőt képtelenek átmászni a sávelválasztó köteleken. A talajkontaktus elkerülendő a beteg vendégeknél (ezért kell 2m-es vízmélység).
Összefogva ortopéd orvosokkal vagy reumatológusokkal segítenénk a gyógyulást olyanoknál, akiknek kötelező lenne a vízi torna, de hosszú hónapokat kellene várniuk. Nálunk magán módon megoldható lenne.

Sokszor a fent említetteknek azonos órán belül külön feladatokat kell adni, amit figyelemmel kell minden percben követni. Az óra különféle gyakorlatokkal zajlik, amiket az oktatónak néha földre ülve, állva, stb. be kell mutatnia. Ezek a gyakorlatok mindig a pálya két végén kerülnek kiadásra, körülbelül 3 perc alatt teszik meg különböző tempóban a 33 métert. Vagyis ha lemaradoznak és vannak 8-an, akkor 8-szor meg kell mutatni a feladatot. A vendégek mivel nem tudnak szemüveget hordani a vízben (normál szemüveg, nem úszó), ezért messziről nem fogják látni, hogy mit kell csinálni, ha belsőbb pályán lenne az óra.

Szeretnénk, ha ez a sok mindenre alkalmas mozgástípus továbbra is megfelelő időpontokban, feltételekkel segítené az emberek rehabilitálódását, túlsúlyvesztését, kikapcsolódását.

Aquafitness hatásai:
 A víziszonyosokat megbarátkoztatjuk a vízzel
 Testtartást javít ez a mozgásfajta (a víz instabilitását kihasználva, függőleges testhelyzetet kihasználva mély hátizmokat dolgoztat elsősorban)
 Fogyasztó hatású megfelelő óraszám mellett (heti 2-3 óra, vagy még jobb, ha egymás utáni dupla óra)
 Gerinc, szív, ér, ízületi problémákkal küzdőknek is végezhető
 Alakot formál és állóképességet fejlesz, erőnlétet növel
 Rehabilitál esetleges műtét után, s kíméletesen regenerálja az izmokat
 Nincs kötött koreográfia (nehezen tanulóknak is ajánlott)
 Túlsúlyosoknak kifejezetten ez a sport szükséges a tehermentesség miatt
 Fiatal anyukáknak segít megelőzni szülés utáni depressziót, derékfájást
 Mindenki a saját tempójában dolgozhat, nincs
 Úszástudás nem kell, mert mindenki kap egy speciális aquafitness övet, ami lebegtet a vizen és egyenes tartásra ösztönzi a hátat
 A víz mentálisan kikapcsol. Kiváló stressz űző a kreatív feladatokkal és színes aquafitness eszközökkel.

Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategóriája: Egészségügy Beküldte: [2 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »