Gyűjts csillagpontokat!

Gyűjts minden aláírással és petíció indításával egyre értékesebb pontokat!

Szürke csillag [1 - 25 Szürke csillag]
Zöld csillag [26 - 50 Zöld csillag]
Kék csillag [51 - 500 Kék csillag]
Narancs csillag [501 - 5000 Narancs csillag]
Vörös csillag [5001 - 25000 Vörös csillag]
Fekete csillag [25001+ Fekete csillag]

Zéró közpénzt a magyar labdarúgásba!

2017

10

jún

Követelésünk!
ÉN, (…) mint büntetlen előéletű, adózó magyar állampolgár,
– ezennel MEGTILTOM a jelenlegi és eljövendő magyar kormányoknak,
– hogy a mai naptól kezdve, egészen addig, amíg nemzetközi eredményeket, értsd GYŐZELMEKET nem produkálnak,
– akár egy Forint KÖZPÉNZT, vagy egyéb ÁLLAMI TÁMOGATÁST ADJANAK A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉGNEK, vagy bármely magyar igazolt labdarúgó csapatnak, egyesületnek, vagy intézménynek!

Ide értve a kerülőutak segítségével, cégek, vállalatok, magánszemélyek által ezeknek adott olyan jellegű anyagi, eszközbeli támogatásokat is, amiknek fejében, részükre az állam, a kormány, vagy más állam közeli cégek, szervezetek biztosítanak bármiféle előnyöket!

Indoklás:
Az elmúlt évtizedekben -a tegnapi, Andorra (egy amatőr csapat!) elleni szégyenletes eredménnyel zárt meccsel megkoronázandó- a magyar labdarúgás olyan mélypontokat ért el, ami már számunkra vállalhatatlan!
A magyar labdarúgás, a magyar válogatott, nemzetközi szinten lényegében 1986, a mexikói világbajnokság óta, ahol nem jutott tovább a csoportmérkőzéseken, nem tudott felmutatni jelentősebb nemzetközi eredményt.
És tette ezt a belefektetett állami és “magánpénzek” milliói-milliárdjai,
a sűrűn váltott külföldi szaktekintélyek,
a folyamatosan épülő stadionok és futballhoz kötődő egyéb intézmények ellenére, ami megkérdőjelezi, hogy az ország jelen gazdasági és társadalmi helyzetében egyáltalán indokolt-e bármiféle állami támogatást nyújtani ennek a sportágnak!

A nézőszámok, egy-két nagyobb csapat közti mérkőzéstől eltekintve alacsonyak, sokszor még azok sem teltházasak, a klubok állami támogatás nélkül nem tartják el önmagukat, az érdeklődés alacsony, akkor, amikor közben súlyos milliókat nyel el a szakág, az egyesületek!
Arról nem is szólva, hogy a szakág több, egymástól független, benne dolgozó ember szerint is a korrupció és a hozzá nem értés fellegvára!

Más sportágak támogatása ezeknek az összegeknek a töredékei, azok mégis Európa bajnoki, Világbajnoki, Olimpiai bajnoki helyezéseket, győzelmeket, sőt, rekordokat hoznak az országunknak!

Kérem, ossza meg mással is, hogy lássuk, mennyien gondoljuk így!

Címke: , , , , , , ,

Kategóriája: Politika Beküldte: [2 Grey Star Level]

Írd alá a petíciót

Előbb be kell lépned a petíció aláírásához.

Még nem vagy tag? Regisztrálj most! »